Λίγα Λόγια για Εμάς

Λίγα Λόγια για Εμάς

PHOTO2
Το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης Συμβουλευτικής και Θεραπείας ΑΤΤΙΚΑ ιδρύθηκε με σκοπό την παροχή ψυχολογικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Σε συνεργασία με καταξιωμένους στο χώρο της ψυχικής υγείας ειδικούς, το Κέντρο μας στοχεύει στην αντιμετώπιση κάθε προβλήματος από όλες τις πλευρές που συντελούν στη δημιουργία του. Είτε πρόκειται για θέμα που αφορά στο άτομο, είτε για διαπροσωπικά προβλήματα του ζευγαριού είτε για προβλήματα μέσα στην οικογένεια, μέσω της συστημικής προσέγγισης, καλούμαστε να εξετάσουμε πώς οι αλληλεπιδράσεις μας μέσα στα ευρύτερα συστήματα, των οποίων αποτελούμε μέλη, συντελούν στη δημιουργία των προβλημάτων, αλλά και στη συντήρηση τους.

Η συστημική προσέγγιση πλησιάζει το άτομο, την οικογένεια και την κοινότητα ως ζωντανά μέρη ενός συστήματος. Πολλές φορές, μάλιστα, ένα σύμπτωμα (όπως π.χ. κατάθλιψη) που παρουσιάζει το άτομο, δεν εκφράζει μόνο τη δυσκολία του ατόμου να έρθει σε επαφή με τους άλλους, αλλά και τη δυσκολία του ευρύτερου συστήματος, όπως της οικογένειας του. Μέσω της θεραπείας του ατόμου επέρχεται η ταυτόχρονη επεξεργασία των δυσκολιών της οικογένειας και επομένως, η δημιουργία υγιών βάσεων για μια λειτουργική οικογένεια.